Povestesc.
cu Iulian Văcărean
16 septembrie, 2016

Despre pasiuni

Îmi place să trăiesc printre oameni, să îi ascult, să mă încarc cu energia lor şi să creez idei implicându-mă în vieţile altora. Să asculţi poveşti sau să creşti poveşti alături de alţii, de aici se nasc pasiunile vieţii.

Cred că o pasiune e însoţită de gândul „aş vrea să fac asta” plus constanţă. Până nu experimentezi gândul, nu ştii dacă e o dorinţă de îndeplinit sau o pasiune.

Am învăţat că pasiunile se construiesc în ani, iar dorinţele în momente, care trec. Şi că pasiunile lasă în viaţa ta urme de fericire şi o energie caldă.

În aceşti ani ai mei, am învăţat câte ceva despre pasiunile mele. Am învăţat că e nevoie să mă ştiu pe mine destul de bine încât să fiu aproape de ceilalţi. Că încerc să construiesc bine, relaţii cu oameni şi să mă implic în cartier, în ce se întâmplă în Bucureşti.

duminica

Mai ştiu că duminica mă trezesc şi îmi pun nişte haine pe mine, merg la biserică, mă văd cu familia sau cu nişte prieteni buni, apoi caut ceva pentru mine, un film, o carte, muzică sau plimbat pe străzi. Am învăţat că sunt legat de apă, de zăpadă. Îmi place vara să merg la mare, să stau în apă, să înot, iar iarna să mă mut la munte ca să caut zăpada şi înălţimea.

Gătitul e mai mult o dorinţă decât o pasiune. Gătesc de 3 ori pe săptămână, experimentez, sper să devină o pasiune. Gătitul mă leagă de pământ, de familie, mai ales când merg în Obor şi vorbesc cu femeile care vând zarzavaturi. Le văd ca pe mătuşile mele, care au plantat lucruri în grădina lor şi am încredere că o să iasă bun ce vreau să mănânc.
Am simţit în ani că lucrurile pe care le faci cu creativitate se manifestă şi dezvoltă un loc în care apar pasiunile.

gatit

Că tot a venit luna septembrie, toamna îmi place să merg la târguri de vechituri, să stau cu oamenii de vorbă, să mă uit după obiecte şi detalii din trecutul lor.

targ

Îmi mai place să fac lucruri cu mâinile mele pentru că îmi aduc aminte de tata şi de momentele când făceam cu el tot felul de reparaţii prin casă sau prin grădină. Pe fiecare lucru pe care am pus mâna, am încercat să îl transform într-un eveniment de care să fie pasionaţi şi ceilalţi. Fiind pasionat de biciclete, m-am gândit să cresc pasiunea asta şi am înfiinţat Bike Walk, pentru că îmi place să citesc, m-am gândit să citesc împreună cu alţii şi aşa au apărut lecturile urbane, am fost şi sunt pasionat de case şi aşa s-a întâmplat Home Mătăsari.

Mai ştiu că în copilărie, bunicul îmi zicea Gagarin, cel care plecase în Cosmos cu un câine. De atunci, toţi acei ani au fost bântuiţi de un animal care te protejează şi în care ai încredere când pleci într-o călătorie în lume. Asta cred acum şi despre Drumm, ogarul meu.

Spune-mi, tu ce pasiuni ai?Comentează cu Facebook