Povestesc.
cu Iulian Văcărean
2 mai, 2017

Ce se întâmplă-n Vamă…

„Vrei să mergem la mare de 1 mai împreună?” Era pentru prima oară când îmi spunea ea, hai…

Tata a început să țipe la mine și nu-mi puteam stăpâni picioarele să nu tremure de teamă că valurile ar putea să-mi mănânce degetele, cum se apropia un val cum o luam la fugă. În 23 de ani de viață nu ajunsesem niciodată Acolo unde dragostea, dansul și răsăritul au gust de tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. Neptun, Olimp, Saturn, Eforie, Mamaia, Costinești, 2 Mai dar niciodată Vama Veche.

Au trecut aproape 13 ani și dincolo de plajele pustii de la Vadu, Corbu, Sfântu sau rătăciri de o seară pe la H2O sau pe la caruselul din Costinești, Vama veche și răsăritul de acolo mi-au făcut viața mai plină de soare și dans. Așa că sfaturi și gânduri de Vamă, de după 1 mai.

Indiferent de cum se anunță vremea, pleacă la mare. Anul acesta au fost evenimente pentru toată lumea – Sunwaves Festival, Food Truck Festival, Festival du Bonheur etc… –  iar plaja din Vama Veche toată un festival și un spectacol de la Stuf până la Expirat, Acolo și Dincolo 🙂

Chiar nu contează locul de cazare, o să dormi puțin și o să dansezi mult, dacă nu ai mai găsit camere nici la Pura Vida și nici la Sandalanda, în cortul unei prietene sau pe bancheta din spate a unei mașini sigur găsești loc. Sacul de dormit de l-ai folosit vara trecută-n Retezat poate să fie tot ce ai nevoie să dormi pe plajă.

DăDoamneDans – și nimic mai mult, sau da… câte un barman bun pe care să-l ții toată vara aproape. Fiecare bar de pe plajă e vestit pentru barmanul ăla, fie că dansezi în Stuf, Expirat, Yuva, Amphora, La Pescărie sau Acolo. Pentru că în Vamă ajungi cu cel puțin 5 prieteni e greu să nu faci o expediție în căutarea muzicii pe care să poți dansa. E dificil să stai într-un singur loc dar vei evita durerea de picioare și întâlnirea cu foștii//fostele și chiar o să dansezi până la răsărit.

De 1 Mai chiar e rece marea, ca o femeie frumoasă, cum spunea Alex, așa că apropie-te de ea cu grijă și cu ceva de răceală pentru a te trata următoarele 3 zile, dacă ai curaj să intrii în ea dimineața la răsărit.

Ce se întâmplă-n Vamă râmâne în Vamă… asta am învâțat de la un prieten care are povești cu ea din 80 și ne tot spune cum Vama nu s-a schimbat deloc doar oamenii și felul nostru de a ne căuta pe noi și dragostea după care tot umblăm câte o vară-ntreagă. Acum l-am întâlnit la Stuff se juca cu nepotul și câinele și avea parcată rulota la Pescărie.

21317604_10155407718570733_6105427670391844623_n

Poveștile de Vamă sunt multe, dar cum zice și cântecul : Povestea merge mai departe/Ca vantul din Vama Veche… /Eu nu pot sa mai continui/Caci eu mi-am gasit pereche … Doar pe plaja-n Vama Veche/Noi toti vom avea pereche.

Așa că… ne tot vedem în Vamă.Comentează cu Facebook